Webbinarieserien Dags att prata om: En väg ut ur våldet – från upptäckt till en fungerande familj utan våld

Torsdagen den 19 maj 11.00-12.00 livesänder vi ett nytt avsnitt av webbinarieserien: Dags att prata om. Serien riktar sig till dig som arbetar med eller möter barn i din vardag.

Denna månad tar vi upp ämnet: En väg ut ur våldet – från upptäckt till en fungerande familj utan våld, om att upptäcka, agera och erbjuda behandling när det förekommer barnmisshandel i en familj, tillsammans med Bengt Söderström, leg. psykolog och sakkunnig på Stiftelsen Allmänna Barnhuset och Johanna Thulin universitetslektor socialt arbete på Linnéuniversitetet och sakkunnig Stiftelsen Allmänna Barnhuset.

Registrera dig till webbinariet här

Under webbinariet får vi ta del av resan från misstanke om barnmisshandel till behandling av familjen för att hjälpa dem finna en väg ur våldet. Majoriteten av de barn i Sverige som kommer till socialtjänstens kännedom på grund av misstänkt barnmisshandel fortsätter bo kvar hemma hos sina föräldrar. För de flesta barn gäller detta utan att våldet bearbetats eller att oron för nytt våld har försvunnit. Hur blir det egentligen när barnet ska bo kvar med den som slagit?

Om metoden KIBB (Kognitiv Integrerad Behandling vid Barnmisshandel). En behandlingsinsats för familjer där det finns misstanke om barnmisshandel. Det är den enda metoden i Sverige som erbjuder hjälp till såväl barnen, föräldrarna och hela familjen samtidigt.

Läs mer om KIBB här

Detta är det femte avsnittet av webbinarieserien ”Dags att prata om”. Varje månad lyfter vi ett nytt ämne kopplat till något av våra temaområden: barn som anhöriga, barn i vårdnadstvister/separationer, barn i sociala barnavården, våld och övergrepp. Fokus ligger på praktiska exempel och metoder för att underlätta arbetet med att förverkliga barnkonventionen i praktiken.

Se tidigare avsnitt av webbinarieserien här

Vi vill involvera er så mycket som möjligt och vi vill gärna veta vad ni tycker det är dags att prata om. Mejla ett förslag på ämne eller en fråga till: vilma.hedlund@allmannabarnhuset.se
Moderator för webbinariet är Susanne Björk, kommunikatör och projektledare på Stiftelsen Allmänna Barnhuset.

Webbinariet sänds via Zoom webinar och är kostnadsfritt. Registrera dig här.