Webbinarieserien: Dags att prata om – Barns samtycke till deltagande

Tisdagen den 22 februari (11:00-12:00) livesänder vi andra avsnittet av webbinarieserien: Dags att prata om – Hur ska man tänka och arbeta med samtycke när barn är involverade i projekt?

Under en timme kommer vi samtala med Åsa Landberg, psykolog och sakkunnig på Stiftelsen Allmänna Barnhuset, och Janina Fryckholm, projektledare för BRA-samtal för yngre barn, om ämnet: Barns samtycke till deltagande – Hur ska man tänka och arbeta med samtycke när barn är involverade i projekt?

För att stärka barnets röst så måste vi inkludera dem. Barn har rätt att säga sin mening och att vara med och påverka. Men de har också rätt att avstå! Att samarbeta med barn är viktigt i projekt som gäller dem. I fråga om att samla in samtycke från barn är det kanske ännu mer viktigt än med vuxna att de förstår vad de samtycker till. Så hur ska man tänka kring det när barn är involverade i projekt? Och hur samlar man in ett samtycke från barn?

Under webbinariet kommer vi att gå igenom frågor som kan dyka upp när man samarbetar med barn och hur man kan se till att samla in ett välgrundat samtycke.

För att delta registrerar du dig via länken:
https://zoom.us/webinar/register/WN_xTV1LR6vQ9-sFY9CPtwaJQ

Det här är det andra avsnittet av den nya webbinarieserien ”Dags att prata om”.
Serien riktar sig till dig som arbetar med eller möter barn i din vardag. Varje månad lyfter vi ett nytt ämne kopplat till något av våra temaområden: barn som anhöriga, barn i vårdnadstvister/separationer, barn i sociala barnavården, våld och övergrepp.
Fokus ligger på praktiska exempel och metoder för att underlätta arbetet med att förverkliga barnkonventionen i praktiken.

Vi vill gärna involvera er så mycket som möjligt och vi vill gärna veta vad ni tycker det är dags att prata om. Mejla ett förslag på ämne eller en fråga till: vilma.hedlund@allmannabarnhuset.se

Moderator för webbinarieserien är Susanne Björk, kommunikatör och projektledare på Stiftelsen Allmänna Barnhuset.

Webbinariet sänds via Zoom webinar och är kostnadsfritt.

Länk till första webbinariet: https://zoom.us/webinar/register/WN_xTV1LR6vQ9-sFY9CPtwaJQ