Ny webbinarieserie: Dags att prata om – Att bemöta våldsutsatta barn

Första avsnittet av webbinarieserien Dags att prata om: Att bemöta våldsutsatta barn – Stöd och information som alla kan ge och vad som är rätt att glömma

Fredagen den 21 januari (11:00-12:00) livesänder vi första avsnittet av webbinarierserien ”Dags att prata om”. Under en timme kommer vi samtala med Bengt Söderström, leg. psykolog och sakkunnig på Stiftelsen Allmänna Barnhuset, om ämnet – Bemötande av våldsutsatta barn – Stöd och information som alla kan ge och vad som är lätt att glömma bort.

Barn som utsatta för våld eller övergrepp berättar ofta om det för någon men avslöjar sällan för vuxna professionella. Direkta frågor hjälper barn att berätta, men om vi är osäkra på vad vi ska göra med svaret är det lätt att vi tvekar och undviker att fråga. I det här webbinariet fokuserar vi därför på vad vi behöver göra när vi faktiskt får veta att ett barn är utsatt.

Under webbinariet kommer vi att gå igenom hur man kan bemöta det våldsutsatta barnet, vilket stöd och vilken information kan man ge och vad som är lätt att glömma bort. Vi ger konkreta råd som är användbara oavsett vilken roll du möter barnet i.
För att delta registrerar du dig via länken: https://zoom.us/webinar/register/WN_BUK7xd8rT7Wc_9o340kfYQ

Webbinarieserien: Dags att prata om

Det här är det första webbinariet i nya webbinarieserien ”Dags att prata om”. Serien riktar sig till dig som arbetar med eller möter barn i din vardag. Varje månad lyfter vi ett nytt ämne kopplat till något av våra temaområden: barn som anhöriga, barn i vårdnadstvister/separationer, barn i sociala barnavården, våld och övergrepp. Fokus ligger på praktiska exempel och metoder för att underlätta arbetet med att förverkliga barnkonventionen i praktiken.

Vi vill gärna involvera er deltagare så mycket som möjligt och vi vill gärna veta vad ni tycker det är dags att prata om. Mejla gärna ett förslag på ämne eller en fråga till: vilma.hedlund@allmannabarnhuset.se

Moderator för webbinarieserien är Susanne Björk, kommunikatör och projektledare på Stiftelsen Allmänna Barnhuset.

Webbinariet sänds via Zoom webbinar och är kostnadsfritt

Datum: 21 januari 2022
Tid: kl. 11.00 – 12.00
Plats: Zoom
Anmäl dig här: https://zoom.us/webinar/register/WN_BUK7xd8rT7Wc_9o340kfYQ