Digital boklansering med Margareta Hydén

Välkommen på en digital boklansering torsdag den 17 juni. Margareta Hydén, professor emeritus i socialt arbete vid Linköpings universitet, har skrivit boken I skuggan av våldet – barnen och deras sociala nätverks responser på våld i familjen.

Barn som bevittnat våld är ett område där det idag råder stor brist på kunskap, trots att det är ca 300 000 barn som är utsatta i Sverige. Bokens vilja är att fylla en del av den kunskapsbristen och ge oss en större förståelse för betydelsen av hur det sociala nätverket responderar på våldet. När ett barn berättar att han eller hon bevittnat våld i sin familj är det en början på förändring – då är det viktigt att vi lyssnar.

Den 17 juni sänder Stiftelsen Allmänna Barnhuset en digital lansering av boken. Under en timme kommer vi tillsammans med författaren och forskaren, Margareta Hydén, och Bengt Söderström, leg. psykolog och sakkunnig på Stiftelsen Allmänna Barnhuset, diskutera hur det kan se ut att växa upp i skuggan av upprepade våldshändelser och hur det sociala nätverkets responser kan leda till att våldet stoppas eller i vissa fall även vidmakthålls.

I slutet av timmen håller vi en frågestund, frågorna skickar ni till fraga@allmannabarnhuset.se

Deltagandet är kostnadsfritt och under livesändningen kommer du som deltar få ett erbjudande om rabatterat pris på boken.

När: Torsdag den 17 juni kl. 10.00–11.00.

Var: Sändning sker på Stiftelsen Allmänna Barnhusets Youtube-kanal. Delta via denna länk: https://youtu.be/kmm69aGk7ZQ

Om du vill ha en påminnelse i din inkorg, kan du anmäla ditt intresse nedan.
OBS! Du kan komma att få ett automatiskt genererat svar om prenumeration på vårt nyhetsbrev som du behöver godkänna för att din intresseanmälan ska gälla. Det gäller dock i detta fall endast boklanseringen, inte vårt nyhetsbrev.  

Namn

E-post

Lämna följande fält tomt

Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter