Barnrättstorget 2017

Klockan 8 på måndagsmorgonen invigde Barn-, äldre-, och jämställdhetsminister Åsa Regnér 2017 års Barnrättstorg. I samband med invigningen passade hon på att avslöja att FN:s konvention om barnets rättigheter, Barnkonventionen, blir svensk lag 2020.

Regeringen väntas fatta beslut om detta på torsdag 6 juli. Du kan höra henne berätta mer i livesändningen från invigningen som finns upplagd på Barnrättstorgets Facebooksida.

– Jag tar kritiken som många juridiska instanser kommer med på allvar och det är därför vi väntar med att låta lagen träda i kraft till den 1 januari 2020 och tiden fram till dess ska vi använda för att gå igenom annan lagstiftning för att se hur den stämmer överens med barnkonventionen och utbilda myndigheter organisationer och beslutsfattare i vad det här faktiskt innebär, förklarar barnrättsministern Åsa Regnér (S), i en kommentar till SVT.

Här kan du läsa hela nyheten från SVT.

Vår ambition är att livesända alla våra seminarier på Barnrättstorget. Dessa visas på vår Facebooksida. De seminarier vi håller tillsammans med Barnombudsmannen visas på Barnrättstorgets egen Facebooksida. Vi finns också på Twitter. Hashtagen vi använder för veckan är #barntorg. Följ oss gärna!

Här kan du läsa mer om Barnhusets olika seminarier under årets Almedalsvecka.