Konferens om barns rätt som anhöriga 6 februari 2019

Välkommen på en konferens om samtal med barn och unga. Konferensinformation här nedan.

Du som är anmäld till konferensen ska ha fått ett välkomstmail med information inför onsdag 6 februari. Om du är anmäld och inte fått mailet. Vänligen hör av dig till info@allmannabarnhuset.se

Ta del av inspirerande föreläsningar, forskning och diskussioner om BRA-samtal!
Konferensen riktar sig till alla som vill bli inspirerade, lära sig mer om samtal med barn som är anhöriga och BRA modellen. Till exempel praktiker, samordnare eller ledningsfunktion, inom hälso- och sjukvård, socialtjänst och idéburen sektor. Det gäller både verksamheter som använder modellen och de som är intresserade av temat – samtal med barn som är anhöriga.

fotograf Elisabeth Ohlson Wallin

Bland föreläsarna finns bland annat Susanna Alakoski, författaren bakom kritikerrosade ”April i anhörigsverige” och ”Svinalängorna”. Susanna kommer föreläsa under rubriken Anhörighelvetet. Susanna har bland annat fått Augustpriset, Gleerups litterära pris och Svenska Kommunalarbetarförbundets kulturstipendium.

Konferensinformation

  • Alla anmäla deltagare har fått ett välkomstmail med praktisk information inför 6 februari och uppdaterat program.
  • 6 februari 2019
  • Lustikulla & event, Liljeholmsvägen 18 Hitta hit
  • Registrering och frukostmacka från 08.15-09.00
  • Programmet pågår mellan kl. 09.00 – 16.30, kom i tid!
  • Konferensen kommer att filmas av UR. Om du INTE vill synas på film är det mycket viktigt att vi får information om detta snarast och senast 5 februari. Maila info@allmannabarnhuset.se i så fall. UR bandar konferensen och sänder vid senare tillfälle.
  • Läs konferensprogrammet här

Konferensen moderator – Bonnie Friedh

För att allt ska flyta på bra kommer vi ha en eminent moderator på plats. Här följer en presentation av vem som kommer att leda deltagarna genom den allra första konferensen om samtal med barn och unga.

Vår moderator heter Bonnie Friedh och är uppväxt i en familj med två föräldrar med missbruk och psykisk ohälsa. Under många år lastade Bonnie sig själv för det och fick inte det stöd hon behövde av vuxenvärlden. Bonnie utvecklade ätstörningar och självskadebeteende. Senare träffade hon en vuxen som såg henne och som sa ”du är inte jobbig, du har det jobbigt”. Den personen hjälpte Bonnie att lägga skulden där den hörde hemma och hjälpte Bonnie att få rätt stöd och hjälp.

Idag arbetar Bonnie bland annat med att föreläsa om sina erfarenheter. Hon har tidigare arbetat som barn- och ungdomssamordnare på organisationen Trygga Barnen och varit volontär i föreningen Tilias stödchatt för unga med psykisk ohälsa. Bonnies mål är att bli socionom. ”Jag har just nu ett uppehåll i mina studier på Ersta Sköndal Högskola och jag blev i våras tipsad av en kollega om utbildningen BRA-samtal och jag är snart färdigutbildad utbildare i BRA-samtal för Barnhuset”.

Vi ser fram emot att Bonnie ska moderera konferensen 6 februari.

BRA-samtal är

  • Ett verktyg för personal att prata med barn som är anhöriga.
  • Ett sätt att ge barn och unga 7-18 år möjlighet att uttrycka sitt behov av information och stöd.

Bakgrundsinformation om BRA

Barn och unga påverkas när en förälder har missbruksproblem, psykisk sjukdom, psykisk funktionsnedsättning, en allvarlig fysisk sjukdom/skada eller oväntat avlider. Barn har rätt att uppmärksammas och få möjlighet att uttrycka sina behov. Barns rätt som anhöriga framgår av hälso- och sjukvårdslagen, socialtjänstlagen och barnkonventionen.

Kontakt

Åsa Lundström Mattsson, projektledare, BRA – Barns Rätt som Anhöriga:
Tfn: 0735-33 25 53, E-post: asa.l.mattsson@allmannabarnhuset.se