Barnafridskonferensen 2018

Välkommen till en konferens om att förebygga och stoppa våld och exploatering av barn. Vårt mål är att stärka dig i ditt arbete genom fylla på med kunskap, nya perspektiv och aktuell forskning.

  • Datum: 14 – 15 november
  • Plats: Linköping Konsert & Kongress
  • Arrangör: Barnafrid (barnafrid.se), Linköpings universitet
  • Kontaktperson: Therese Björn Johansson (bjorn.johansson@liu.se)

Konferensen tar avstamp i ett svenskt perspektiv på WHO:s INSPIRE; sju strategier för att stoppa våld mot barn. Lyssna på, och inspireras av välkända personer som Sabine Rakotomalala, rådgivare i det globala partnerskapet “End Violence Against Children”, Annika Wennerström och Emelie Källfelt, specialiståklagare, som berättar om ”Operation Relapse” och den historiska domen angående våldtäkt via internet, och sist men inte minst Emma Frans, både årets folkbildare och mottagare av stora journalistpriset 2017.

Från Stiftelsen Allmänna Barnhuset medverkar Bengt Söderström i seminarie 2C: traumabehandling – En rättighet för barn! som leds av Maria Schillaci, utredare, och Carl Göran Svedin, professor emeritus, Barnafrid vid Linköpings universitet.

I seminarie 1C: Hedersrelaterat våld och förtryck, vad säger forskningen? presenterar Nationella kompetensteamet , Länsstyrelsen i Östergötland uppdraget att motverka hedersrelaterat våld och förtryck, Nationella stödtelefonen samt rapporten Det är mitt liv! från Stiftelsen Allmänna Barnhuset.

Konferensen riktar sig till personer som i sitt yrke möter utsatta barn, samt till forskare, ideell sektor och beslutsfattare.

Mer information och anmälan hittar du på konferensens egen webbplats