Har du frågor eller funderingar?

Kontakta oss här

Beställ våra böcker och rapporter

Läs mer

Vi arbetar aktivt med att utveckla formerna för kunskapsspridning

Läs om våra konferenser

Vill du prenumerera på våra publikationer?

Anmäl dig här

Lediga tjänster

Här hittar du våra lediga tjänster. Just nu söker vi en chefsjurist. Välkommen med din ansökan. 

Chefsjurist

Stiftelsen Allmänna Barnhuset är en statlig stiftelse som grundades år 1633 och arbetar för att stärka barn i socialt utsatta livssituationer. Stiftelsen Allmänna Barnhusets verksamhet vänder sig till praktiker, forskare och politiker.

Regeringen utser ordförande och styrelseledamöter för Stiftelsen Allmänna Barnhuset. Kontoret är beläget på Linnégatan i Stockholm där ca 16 medarbetare arbetar tillsammans med generalsekreteraren. Stiftelsen Allmänna Barnhuset har två helägda dotterbolag. Läs mer om vår verksamhet under flikarna Projekt och Om oss på www.allmannabarnhuset.se  

Arbetsbeskrivning

Tjänsten som chefsjurist är nyinrättad och du kommer att få ansvaret för stiftelsens och dess dotterbolags juridiska frågor. Du kommer att vara ett juridiskt stöd till Generalsekreteraren/VD, styrelserna och medarbetare. Chefsjuristen kommer att fungera som generalsekreterarens ställföreträdande och ingår naturligtvis i ledningsgrupperna för stiftelse och bolag. I rollen ingår vidare ansvaret för ett antal interna frågor såsom t.ex. HR och avtalsverksamhet. Du fungerar även som kontaktyta gentemot ett antal externa aktörer, t.ex. Arbetsgivarverket. Naturligt får du även till uppgift att juridiskt se över de regler, avtal, policys och riktlinjer som styr arbetet vid Stiftelsen Allmänna Barnhuset och dess dotterbolag.

Utbildning och erfarenhet

Du har en juristexamen och minst fem års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete från likvärdig verksamhet. Du är väl förtrogen med de lagar och regler som styr verksamheten i en statlig stiftelse. Erfarenhet av barnrättsfrågor från t.ex. stat, kommun eller idéburen organisation är en starkt önskvärd merit. Arbetsledning kommer inte att ingå i arbetsuppgifterna men sådan erfarenhet är meriterande.

Egenskaper

Du är

  • Analytisk lagd och har ett naturligt sätt att omvandla detta till konstruktiva planer och konkreta handlingar.
  • Målmedveten och noggrann.
  • En god kommunikatör samt pedagog och därmed bra på att presentera information på ett sakligt och tydligt sätt i både tal och skrift på svenska och engelska.
  • Drivande och arbetar övergripande och målinriktat för att åstadkomma delaktighet och resultat.
  • Flexibel och kan arbeta med flera områden och uppgifter parallellt.
  • Kvalitetsmedveten, strategisk och lösningsorienterad.
  • Social och utåtriktad med förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och förutsätter att du har ett intresse för barn och unga i utsatta situationer och en god orientering om samhällets parter på området.

Praktiska upplysningar

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan. Tillsättning snarast eller efter överenskommelse. Vi strävar efter en jämn köns– och åldersfördelning och värnar om en rekrytering som är fri från diskriminering.

För mer information är du välkommen att kontakta HR-konsulten Erik Lundeborg som hjälper oss med denna rekrytering. Erik når du på tel. 070-378 48 71.

För facklig information är du välkommen att kontakta lokalt Saco-S ombud Åsa Lundström Mattson på tel. 073 533 25 53.

Ansökan

Din ansökan med CV och ett personligt brev vill vi ha snarast eller senast den 10 maj 2017 till erik@lhrc.se Märk din ansökan ”Chefsjurist”. Urval och intervjuer med lämpliga kandidater kan komma att påbörjas redan under ansökningsperioden.

 

 

Har du frågor eller funderingar?

Kontakta oss här

Beställ våra böcker och rapporter

Läs mer

Vi arbetar aktivt med att utveckla formerna för kunskapsspridning

Läs om våra konferenser

Vill du prenumerera på våra publikationer?

Anmäl dig här