Lediga tjänster

Handläggare/projektmedarbetare 50% i projektet ”BRA-samtal med yngre barn”

Stiftelsen Allmänna Barnhuset är en statlig stiftelse som grundades år 1633 och arbetar för att stärka barn i socialt utsatta livssituationer. Stiftelsen Allmänna Barnhusets verksamhet vänder sig till praktiker, forskare och politiker.

Regeringen utser ordförande och styrelseledamöter för Stiftelsen Allmänna Barnhuset. Kontoret är beläget på Linnégatan i Stockholm där ca 16 medarbetare arbetar tillsammans med generalsekreteraren. Stiftelsen Allmänna Barnhuset har två helägda dotterbolag. Läs mer om vår verksamhet på www.allmannabarnhuset.se.

Arbetsbeskrivning

Med stöd från Arvsfonden kommer Stiftelsen Allmänna Barnhuset utveckla modellen BRA, Barns rätt som anhöriga för yngre barn under ett treårigt projekt. Målet är att ta fram samtalsverktyg för BRA-samtal anpassat för barn i åldern 3-6 år. Utvecklingen av samtalsverktyget kommer göras tillsammans med barn och pedagoger i förskolan. Barn som är anhöriga medverkar i en referensgrupp. Syftet är att öka små barns delaktighet och handlingsutrymme genom att erbjuda information och stöd.

Projektmedarbetaren ska arbeta i team med projektledaren och ingå i den arbetsgrupp som leder och planerar projektet med förskolan. Som projektmedarbetare deltar du i arbetet med barnen på förskolan, i hela arbetsprocessen för att skapa de nya kommunikationsverktygen. Det ingår också ansvar för att samla in och sammanställa dokumentation från projektets olika aktivtiter. Du kommer författa texter, fotografera och filma vilket ingår i projektets dokumentation.

Som handläggare på Barnhuset kommer du arbeta främst operativt men även strategiskt och taktiskt. Tillsammans med projektledaren analyserar, planerar och genomför du projektets olika aktiviteter. Arbetet ställer höga krav på självständighet, kvalitetsmedvetenhet och förmåga att sammanhållet kommunicera med deltagare i projektet, barn och föräldrar samt andra relevanta målgrupper.

Utbildning och erfarenhet

Vi söker dig:

 • med högskoleutbildning inom socialt- eller pedagogiskt arbete
 • med grundläggande kompetens om barns rättigheter
 • med erfarenhet av texthantering och god analytisk förmåga
 • med en god organisations- och kommunikationsförmåga

Meriterande är:

 • Erfarenhet av arbete med barn och/eller barnfamiljer i praktiken
 • Erfarenhet av projekt eller utvecklingsarbete
 • Erfarenhet av arbete med barnrättsfrågor från t.ex. stat, kommun eller idéburen organisation
 • Kunskap om tillgänglighetsanpassad kommunikation för personer med funktionsnedsättningar

 

Egenskaper

Du är:

 • Driven och lösningsorienterad med förmågan att skapa goda relationer med olika yrkesgrupper
 • Initiativrik och har ett naturligt sätt att omvandla detta till konstruktiva konkreta handlingar
 • Lugn och stresstålig med förmåga att se vad som behöver göras
 • Snäll, nyfiken, mjuk och följsam i kontakt med barn
 • Målmedveten och flexibel och kan arbeta med flera områden och uppgifter parallellt
 • Social och utåtriktad med förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp

Det här en tjänst som erbjuder stora kreativa möjligheter och vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi förutsätter att du är intresserad av barnrättsfrågor och delar Barnhusets värderingar och barnsyn samt har en god orientering om samhällets parter på området.

Praktiska upplysningar

Anställningen är en projektanställning på halvtid till och med 31 oktober 2022. Tillsättning snarast eller efter överenskommelse. Vi strävar efter en jämn köns– och åldersfördelning och värnar om en rekrytering som är fri från diskriminering.

För mer information är du välkommen att kontakta projektledare Åsa Lundström Mattsson på telefon 0735-33 25 53.

För facklig information är du välkommen att kontakta lokalt Saco-S ombud Susanne Björk på telefon 0701-06 31 13.

Ansökan

Din ansökan med CV och ett personligt brev vill vi ha senast den 9 december 2019 till anders@satrabruk.se. Märk din ansökan ”BRA för yngre barn”. Urval och intervjuer med lämpliga kandidater kan komma att påbörjas redan under ansökningsperioden.

Vi behandlar dina personuppgifter i enlighet med den nya dataskyddsförordningen (GDPR). För frågor hur Stiftelsen Allmänna Barnhuset arbetar med GDPR kontakta oss gärna på info@allmannabarnhuset.se

 

Har du frågor eller funderingar?

Kontakta oss här

Beställ våra böcker och rapporter

Läs mer

Vi arbetar aktivt med att utveckla formerna för kunskapsspridning

Läs om våra konferenser